Výlet na Čeřínek

05.10.2015 09:38

    V sobotu 3. října se konal historicky první výlet turistického kroužku při naší škole. Předpověď počasí slibovala sluníčko a teploty až dvacet stupňů Celsia. No, bylo o maličko míň, ale i tak jsme si užili super den v přírodě plný pohybu a her.

    Ráno jsme vyjeli vláčkem osobáčkem do Kostelce a odtamtud pěšky na Čeřínek. Cestou jsme dělali občerstvovačky, protože na čerstvém vzduchu rychle tráví J Potkali jsme několik zvířat: ve vlaku s námi jel pes, cestou na Čeřínek jsme pozorovali pracující mravence, narazili na mrtvého krtka (některé děti byly překvapené, že vypadá úplně jinak než ten kreslený v televizi), vyplašili jsme malou můru, u dědy Káji na chatě jsme obdivovali myši chycené do pastiček, cestou zpátky nás předjel kůň a štěkaly na nás tři velmi útočné čivavy.

    Taky jsme našli spoustu hub. Bohužel většina z nich nebyla k jídlu. Ale pár babek jsme si domů přinesli. A taky jsme našli výstavní bedlu jedlou.

    S dobrou náladou jsme došli až k turistické chatě na Čeřínku, kde jsme si dali delší občerstvovačku. Adam Křenek si koupil čaj větší než on, ale byl statečný a celý ho vypil. Podívali jsme se na sjezdovku a pokračovali v naší cestě za dědou Kájou na chatu. Přesně v poledne jsme podpálili oheň a opekli si buřty.

    Po obídku vypuklo odpoledne plné her. Nejprve se hrálo „Najdi zlatou kartičku“. Tu nenašel nikdo. Zvláštní, osobně jsem jí umisťovala na strom J Ale nanašel jí ani žádný dospělák. Takže jsme se usnesli, že ji asi odnesla straka. Nejvíce kartiček v daném časovém limitu nasbírala Sofie Nespěšná ze 4.D.

    Kuba s Martinou si pro děti připravili přírodovědné stanoviště, na kterém děti určovali rostliny, houby a zvířata. To bylo těžké! Nejlépe si vedl Pavel Fila ze 3.C. Pavel všechny porazil i v hodu šiškou na cíl.

    Asi nejvíc radosti dětem udělalo přetahování se lanem. Přetahovali se úplně všichni proti všem. Holky proti klukům, třeťáci proti čtvrťákům, děti proti dospělým, muž proti muži, žena proti ženě, Adélka Haláková ze 4.C proti všem. Adélka je totiž největší silák.

    Kolem půl třetí jsme si posbírali saky paky, rozloučili se s dědou Kájou, Kubou a Martinou a vydali jsme se na zpáteční cestu. Rychlík Vajgar přijel na čas a o půl páté jsme byli v Jihlavě.

                                                                                               Markéta Ketnerová

 

Najdi zlatou kartičku

1. místo: Sofie Nespěšná

2. místo: Anežka Zemanová

3. místo: Adam Křenek

Přírodovědná poznávačka

1. místo: Pavel Fila

2. místo: Simona Růžičková

3. místo: Adéla Haláková

Šiškovaná

1. místo: Pavel Fila

2. místo: Adéla Haláková

3. místo: Ema Pekařová

Kontakt

Turisťák Seifertka ZŠ Seifertova 5
586 01 Jihlava
566 331 531 ketnerova@zsseifertova.ji.cz